Werken aan je gezondheid met een psycholoog op afstand

De overgrote meerderheid van de chronische gezondheidsproblemen waarmee mensen tegenwoordig naar de dokter stappen hebben iets te maken met stress. Iedere keer dat we stress ervaren gaat ons zenuwstelsel in de ‘vluchten of vechten’ instelling. Dat was misschien handig toen de stress nog werd veroorzaakt door wilde dieren. In de moderne samenleving waar veel mensen een groot gedeelte van de tijd onder stress staan vormt het echter een gevaar voor de gezondheid. De fysiologische veranderingen die door stress getriggerd worden kunnen bijdragen aan slaapproblemen, depressie, hart- en vaatziekten en verteringsproblemen.

Vanaf je bank met een psycholoog praten

De drempel om een psycholoog te bezoeken ligt voor veel mensen te hoog. Dat komt vaak doordat ze niet inzien dat ze een psycholoog nodig hebben. Ook de tijd en moeite die het kost om een psycholoog te gaan bezoeken zijn vaak teveel gevraagd. Sommige mensen zijn zo angstig of depressief dat ze hun huis überhaupt niet uitkomen. Om al deze mensen toch te kunnen helpen is Psycholoogopafstand.nl opgericht. Bij hen kun je online praten met een professionele psycholoog.

Leren om je stressniveau te managen

De meeste problemen waaraan je met een psycholoog kunt werken ontstaan door gewoontes in je hersenen. Een psycholoog op afstand kan je prima ondersteunen bij het doorgronden van deze processen. Jullie gaan samen kijken wat ervoor zorgt dat je niet optimaal functioneert. Dat kan met van alles te maken hebben. Bij stress zal de psycholoog je helpen om je ervan bewust te worden wanneer je gestrest bent om zo uit te zoeken welke situaties je stressreactie triggeren.

Handige tools om constructiever met jezelf en de wereld om te gaan

De eerste stap in het werken met een psycholoog is het scheppen van duidelijkheid over wat er gebeurt en waarom. Daarna zal hij of zij je helpen om manieren te ontwikkelen die je helpen om beter met moeilijke situaties om te gaan. Op die manier begin je stukje bij beetje gezondere gewoontes te vormen waardoor de problemen die gerelateerd zijn aan je ongezonde gewoonten ook beter kunnen worden.