Ken je resveratrol al? 

Resveratrol, het wonder ingrediënt met veel positieve gezondheidseffecten. Klinkt aantrekkelijk toch? Maar wat is het nu eigenlijk en wat kan dit kleine ingrediëntje voor jou betekenen? We nemen hem eens onder de loep.

Resveratrol wat is het nou eigenlijk 

Resveratrol is een antioxidant afkomstig uit de natuur. Planten beschermen zich met deze zelfgemaakte stoffen tegen schimmels, insecten maar ook uv-straling. Het is dus een beschermend goedje waar ook de mens profijt van kan hebben.  

Onderzoek 

Er zijn al veel onderzoeken geweest naar resveratrol en uit onderzoek is gebleken dat het bij sommige organismen de levensduur zou verlengen. Je kan het middel ook als anti-aging supplement gebruiken. Er zijn nog veel onderzoeken nodig, maar dat het middel een positief effect heeft op het lichaam staat wel vast. Het is vooral goed voor de bloeddruk, vetcellen, tegen kanker, maar ook voor je botten en je huid dat klinkt dus veelbelovend.  

Voeding met resveratrol 

De antioxidant resveratrol vind je vooral in de pitten en de schil van druiven. Vooral de schil bevat een hoge concentratie resveratrol. Mocht je nou druiven willen gaan eten om dit wondermiddel binnen te krijgen dan doe je er goed aan om voor de rode variant te kiezen, die bevat namelijk net iets meer antioxidant dan witte druiven. Het middel zit ook in rode wijn net als in blauwe bessen – pinda’s – pistachenoten – cacao 

Alleen is dit in lagere dosering waardoor je bij de wijn al liters moet drinken om een beetje effect te merken. Dat is iets wat niemand een ander zou aanraden, maar gelukkig zijn er supplementen op de markt die een goede aanvulling kunnen zijn naast je dagelijkse voeding. 

Voordelen als voedingssupplement 

Zoals je hebt kunnen lezen helpt resveratrol mee aan een goede en langere levenskwaliteit. 

Benfida heeft verschillende voedingssupplementen te koop zoals resveratrol in poedervorm en de Japanse duizendpoot. De Japanse duizendpoot is een gewaardeerde geneesplant in de Chinese geneeskunde. Op benfida kan je hier van alles over lezen. 

 

De voordelen van een resveratrol-supplement  

Werkt ontstekingsremmend. Kan dus goed toegepast worden bij verschillende gewrichtsziekten. 

Betere vetverbranding. Het zorgt voor een goede stimulatie voor de vetverbranding en houdt de aanmaak van nieuwe vetten tegen. Goed voor het hart. Resveratrol verlaagt de cholesterol en de antioxiderende werking helpt het hart te beschermen tegen een verstopping. Helpt bij mensen met diabetes. Uit onderzoek is gebleken dat het innemen van resveratrol kan helpen om de insulinegevoeligheid te verhogen bij mensen met suikerziekte type 2. Het zou ervoor kunnen zorgen dat de cellen toch gevoelig worden voor insuline, waardoor het lichaam de suiker weer uit het bloed gaat halen. 

Bij gebruik van supplementen moet je altijd eerst overleggen met je arts voordat je hiermee gaat starten. Het kan zijn dat je al andere medicatie neemt en dan is voorzichtigheid geboden. Vraag dan persoonlijk medisch advies. 

Lang en gezond leven 

Uit een chinees onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig resveratrol binnenkregen minder snel te maken hadden met leeftijd gerelateerde ziekten. Hierbij kan je denken aan de ziekte van Alzheimer en kanker. De stof zou ook genen kunnen activeren die samengaan met 

Een hogere levensverwachting.