Alles wat je wilt weten over all on six

Als je gaat kijken naar de mogelijkheden van gebit renovatie dan zal de term all on six je bekend in de oren klinken. Het is één van de mogelijkheden van een vast nieuw gebit. Daarmee is het niet te vergelijken met een kunstgebit of een klikgebit. Omdat het best lastig kan zijn om te kiezen welke optie voor jouw persoonlijke situatie het beste is hebben we dit artikel geschreven. We gaan dieper in op deze manier die je helpt om weer met een stralend gebit te kunnen lachen. Ben jij op zoek naar een manier om je tanden en mond weer gezond te maken? Lees dan snel verder en ontdek of dit de optie voor je is.

Volledig nieuw gebit

Met een all on six behandeling krijg je een volledig nieuw gebit. Het gebit wordt vastgezet aan de boven- of onderkaak en je hebt er verder geen omkijken meer naar. Het blijft vastzitten bij alles wat je doet. De 6 in de naam staat voor de zes implantaten die in je kaak worden gezet als basis voor de opzet tanden. Het is dan ook niet te vergelijken met een kunstgebit of een klikgebit. Dat zit los in je mond en dat kun je er uit halen als je dat wilt. Deze manier waarbij er implantaten in je kaken worden gezet zorgen voor een gebit dat vast blijft zitten en dat je er zelf niet uit kunt halen. Daarmee hoef je nooit meer zorgen te maken over je tanden. Dat zit wel goed.

All on six vast aan je kaken

Zoals gezegd zit een all on six implantaat vast aan je kaken. Je tanden en kiezen worden vastgezet aan 6 implantaten. Het is mogelijk om deze methode zowel in de bovenkaak als de onderkaak te realiseren. Het resultaat is bijna niet van natuurlijke tanden te onderscheiden. De basis voor dit gebit vormen je eigen tanden. Er wordt niet alleen gekeken naar de vorm van je tanden en kiezen. Er wordt ook gekeken naar de kleur van je tanden. Daarmee wordt er gezorgd dat het nieuwe gebit zo dicht mogelijk bij het oude gebit past. Alleen steviger en mooier. Wat wil je nog meer?

Verschil met all on four

Het grootste verschil van all on six met all on 4 is het aantal implantaten. Zoals de naam als zegt heeft de eerste methode 6 implantaten per kaak en bij all on four worden er tanden en kiezen geplaatst op 4 implantaten. Welke manier het beste is voor jouw kaak is niet op voorhand te zeggen. Wil je weten wat de beste optie is? We raden je aan om een afspraak te maken zodat je een advies op maat krijgt

Kan all on six altijd?

De all on six methode is geschikt voor patiënten die de voorkeur geven aan een vast gebit boven een kunstgebit, een klikgebit of een klikprothese. Daarnaast kun je hiervoor kiezen als je de meeste van je tanden verloren bent en de tanden die je wel nog hebt in slechte staat zijn. Ook als je al je tanden mist kun je kiezen voor dit mooie alternatief.

Ben je ook benieuwd naar de andere mogelijkheden? Bekijk dan ook zeker all on four.